Wie zijn wij?

Wij zijn de Reedeurpenarren.

We zijn een actieve carnavalsvereniging met bijna 700 leden, vele commissies, 4 dansgroepen, een raad van 11 en een 8-koppig bestuur. Door het hele jaar heen worden een vast aantal carnavalsavonden georganiseerd en elk jaar gaan een nieuwe prins en zijn 2 hofdames voorop in de polonaise. Een van de belangrijkste avonden van het carnavalsjaar is dan ook de pronkzitting. Op deze avond wordt bekend wie de gelukkige prins en hofdames van dat jaar zijn.  Andere avonden zijn boerenkielenbal, kerstgala, thema-avond, uiteraard niet te vergeten het carnavalsweekend met een grootse optocht en als afsluiter wordt door een aparte commissie Mid Summer Night georganiseerd.

Verderop op deze pagina zie je een beschrijving van de raad van 11, de prins en hofdames, het bestuur, de dansgroepen en een overzicht van alle commissies. We mogen trots zijn op zo’n actieve vereniging met enorme hoeveelheid aan vrijwilligers!

Om er elke avond met elkaar weer een feestje van te kunnen maken zijn er een aantal huisregels opgesteld.

Huisregels

  1. Toegang uitsluitend voor leden vanaf 16 jaar en voor (niet-)leden vanaf 18 jaar. (ledenkaart en geldig legitimatiebewijs verplicht)
  2. Géén alcoholgebruik en –bezit door leden onder de 18 jaar.
  3. Alcoholgebruik en –bezit door leden onder de 18 jaar leidt tot onmiddellijke uitzetting en inname van de lidmaatschapskaart. Let op: dus ook het doorgeven van alcohol aan jongeren onder de 18 is ten strengste verboden.
  4. Inname van de lidmaatschapskaart betekent géén toegang tot alle feesten van de Reedeurpenarren tot 18 jarige leeftijd.
  5. Wil je lid worden? Klik dan hier .

Prins+Hofdames

Prins en Hofdames

Dit prachtige koppel, gevormd door Prins Harry van Bloem’daal en Hofdames Manon van den Akker en Astrid Hogenelst , gaat ons dit jaar voor in de polonaise. Dit beloofd één groot feest te worden!! We hebben er zin in!!

Wil jij de prins en hofdames feliciteren, mail dan naar prins@reedeurp.nl en hofdames@reedeurp.nl!!
raad in het nieuw

Raad van 11

Ook dit jaar staat de Raad van 11 weer paraat op alle feesten.

Zonder Raad van Elf is het geen echt carnaval. Deze mannen zijn altijd aanwezig om her en der te assisteren. En als er wat te geinen valt dan zijn ze er natuurlijk ook als de kippen bij. Gelukkig hebben we dan onze Vorst Charles Stoopman en President Daan,  samen houden zij altijd een oogje in het zeil.

_mg_1007

Bestuur

 

Het brein achter elk feest tijdens het carnavalsseizoen is het 9-koppige bestuur. Vanaf augustus vergaderen ze maandelijks om elke feest goed te organiseren. Echter zijn er voor de invulling van elk feest aparte commissies. Veelal is er voor elke commissie een aanspreekpunt vanuit het bestuur. Kenmerkend is wel dat een bestuursvergadering erg gezellig is en de bestuursleden voor elke vergadering een verse taart bakken voor de broodnodige energie.

Charles Stoopman 
Daan v/d Wolf 
AndréVergeer
Rob Verweij
Daan van Leeuwen
Raymon van Dijk 
Patricia Spa
Jordy van Oostwaard
Tanneke Vlieger

002 55+ 2013

Vlammen

Leeftijd: vanaf 3e klas (middelbare school)
Leiding: Ichelle Smit, Jorinda Zwanenburg en Simone Snel

De Vlammen is de oudste dansgarde van de Reedeurpenarren en ook de grootste dansgarde in het carnavalsseizoen 2014/2015 (maar liefst 20 meiden!) Elke avond trainen ze van kwart voor 8 tot 9 uur! Daarna drinken ze altijd nog gezellig een frisje en kletsen wat af! Een hele gezellige meidengroep!

De garde- en de showdans van de Vlammen tijdens Reedeurp on Stage 2017, dit zegt genoeg toch?

 

Sterren

Leeftijd: groep 8 + 1e en 2e klas (middelbare school)
Leiding: Lisan van Noort, Simone van Veen & Sanne van Delft

sterren in het nieuw

De Sterren is een enthousiaste meidendansgroep. Na een jaar trainen en dansplezier laten de Sterren hun show- en gardedans voor het eerst zien tijdens de Pronkzitting. Ook bij groot carnaval en onze eigen dansmiddag Reedeurp on Stage schitteren de sterren op het podium. U bent zoals elk jaar van harte uitgenodigd om ze te komen bekijken.

Heeft u ook een dochter die enthousiast is voor de Sterren? Zit ze in groep 8, de 1e of 2e klas? Neem dan contact op voor meer informatie via: sterren@reedeurp.nl

 

Vonkjes

Leeftijd: 9 t/m 11 jaar
Leiding: Anna Verlaan, Sanne de Jong, Michelle Snel

De vonkjes is een gezellige groep meiden tussen de 9 en 11 jaar.
Wij trainen het hele jaar door voor een spetterende showdans,
en tijdens de kerstperiode voor een leuke kerstdans.
Ook zijn wij druk bezig tijdens het groot carnaval, want we zijn ook altijd in de optocht te vinden!

Bij de vonkjes krijgen wij ook al wat garde pasjes aangeleerd, als voorbereiding op de sterren.
De training avonden zijn erg gezellig en sluiten we vaak af met een dans spelletje.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Kom eens kijken bij één van onze optredens bij de pronkzitting, kerstgala,55+ carnaval, reedeurp on stage en kindercarnaval.
Ook doen we bijna elk jaar een keer mee met een vriendschappelijke danswedstrijd in de regio.

Voor meer informatie of het opgeven van uw dochter,mail naar vonkjes@reedeurp.nl

 

Twinkels

Leeftijd: groep 4-5
Leiding: Femke de Wit, Mandy van Leeuwen & Daphne Smit

Wij zijn de Twinkels en zijn sinds seizoen 2012-2013 gestart met onze eerste trainingen. We zijn tussen de 8-10 jaar. en staan onder enthousiaste leiding van Femke, Mandy en Maura. Elke maandagavond trainen wij met veel plezier voor de optredens van dit carnavalsseizoen.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: twinkels@reedeurp.nl!

Commissies

Zoveel dingen organiseren lukt alleen als er veel mensen hun steentje bijdragen. In Reedeurp is er voor bijna elk onderdeel een aparte commissie die geheel zelfstandig opereert. Op deze manier zijn veel mensen betrokken bij Reedeurp en is er dus ook een grote verbondenheid. Hieronder de lijst met alle commissies en haar leden die zich inzetten voor onze carnavalsvereniging: